Simple

Saya seorang yang sangat simple.
Kalo ada dinner ke, pemakaian saya sangat simple.

Saya tak suka pakai dress. Sgtlah tak sesuai untuk org seperti saya.
Jadi saya hanya pakai seluar dan baju yang simple.

Tak lama lagi, ada dinner fakulti untuk bakal graduan.
Termasuklah org seperti saya.
Saya telah berusaha untuk mencari baju yang sesuai dgn diri saya.

Tetapi...nampaknya para wanita yang terdekat dalam family saya tak berkenan.
Perkataan seperti "buruk", "nampak cheap" dilontarkan berkali-kali.
Saya beritahu yang FF kata lawa. Mereka kata, FF "mana reti pilih!"
Kecil hati saya dengan semua kata mereka.
Tapi saya hanya berdiam diri.

Tidak boleh ke saya bersikap simple?
Perlukah saya memakai pakaian seperti dress untuk ke majlis formal?
Mereka mungkin boleh memakai begitu tanpa rasa apa.
Tapi bukan saya.

Esok pagi mereka bertekad pergi OU untuk mencari baju yang sesuai bagi saya.
Kita tgk apa hasilnya nanti...


Yang benar,
Saya yang berkecil hati = (

10 comments

  1. ikanostos vatolosca10 March, 2007 01:05

    saya rs awak pakai apa yg awak rasa selese dan kene dgn majlis..

    kalau org kata lawa,tp awak x slese xde gunanye..

    tp bla awak selesa tp x kene dgn majlis x jadi jugak..

    so..
    single is simple..bak kata FF dan nahar zikri

    ReplyDelete
  2. itu laaaa...
    dh habaq yg aku seorg yg simple...tak termakan gak diorg2 nih

    kene tggu esok jugak laaaa
    kalo xde..pki jela baju tu
    aku rs okayy je
    diorg je lebih2
    ni la yg ssh dgn org pompuan nihhhhh

    ReplyDelete
  3. kalau kate pompuan kekdg2 nak mlebey2 aku stuju..hahhah

    ReplyDelete
  4. jd lelaki ternyata lg senang
    kalo g majlis ape2...pki shirt je
    xyah nk pk byk2

    ReplyDelete
  5. ilyn ape yg si 1st commentor ckp tu betul.dress?ngada2 je.ahaha

    wow..sume org pn nk g dinner.tp bukan ak..sigh =(

    ReplyDelete
  6. kdg2 benda yg diorg rs selesa itu lah yg kite rs x selesa
    jd diorg tak tahu mcm mane kt rs kan?

    asal tak g dinnerrrrrrr
    lame lg kot dinner ko tuuu

    ReplyDelete
  7. ko terasa ke yana?
    hurm..
    we all juz bg opinion jerk..
    if terasa, sori..
    but pe yg kite da bli for ur dinner, ok kn??
    walaupun ianya bukan dress..
    huhuhu...

    ReplyDelete
  8. xpe la yaaa
    it's good jugak ade korg
    even though ssh giler nk cari baju yg sesuai...but at last we made it kan?
    lgpon korg kan planner akuuu hahahhahahah
    thanks yaya!!!
    muahh muahhxx

    ReplyDelete
  9. ehehhehe....
    tgk la sape tukang fashion..
    ;p

    ReplyDelete