Lelaki dan Anak

Baru-baru ni seorang kenalan sekolah aku (yang sebaya) telah melahirkan seorang bayi.
Aku tak pernah terfikir macam mana agaknya rasa betul2 bersalin tu.
Aku tau yang ia sangat2 lah sakit. Cam nak mati.
Ah..terasa mcm nak ada baby. Mesti best.
Pernah terfikir nak amik anak angkat.
Tapi...org lain tak setuju. =(

Lelaki ni asalnya suka bile ada anak.
Malah, ada yang lebih sayangkan anak dari ibunya.
Pada aku, kalau ada anak pon, sayang mesti sama rata jugak.

Namun, sememangnya benar lah.
Kalau lelaki dah buat hal dgn kite org perempuan...
senjata paling tajam kite ada ialah anak.
Jikalau korang org bijak dan banyak baca buku yang berfaedah,
korang tau lah apa nak buat. Hehehehhe.


13 comments

  1. Mestilah laki sayang baby. Zuriat kan. Tapi dia lagi sayang kat isteri dia yang melahirkan baby tu

    ReplyDelete
  2. aah..anak tu penyambung zuriat..
    so mstla sayang...

    samala dgn emaknyee..
    xde emak xdela anak

    stop the drama,♥ ur mama

    ReplyDelete
  3. senjata = anak.aku setuju.heheh

    tapi sekarang aku dlm mood teringin nak kawin...hehehe =P

    ReplyDelete
  4. ikan : ade jek laki yg syg anak tp syg kat mak die xde.

    lisa: ahahhahaha. carik ah calon. tak pon suh mak ko carikan. ehhe

    ReplyDelete
  5. aku mcm nak gak amek sorang anak angkat ilynn..

    tp ade org tu xmo..

    kalau xley, aku nak dia beranak 10..

    x kire

    bwahahahaha

    ReplyDelete
  6. anak adalah pengikat kasih sayang suami isteri....

    ReplyDelete
  7. hehhe....

    jgn dera anak okeh:D

    ReplyDelete
  8. yep~aku bukan perempuan,tapi aku tahu anak senjata utama orang perempuan bila keadaan menjadi tersepit...
    bagus sebenar'nya..

    ReplyDelete
  9. waa, pandainye dia..hehee..anakla antara faktor yg bleh buatkan sesebuah rumahtangga berkekalan sbnarnya...:) bila balik time takde mood, tengok anak mesti hati jadi tenang...

    ReplyDelete
  10. bojed: aku nak amik anak angkat sbb mmg aku suke bdk2
    hehehehe
    ko nk suruh si dia branak 10?!?
    pesal tak 11 trus? buat satu team bola
    wahahahahahahah

    chot: yeee btolll

    13may: aku suke budak. takdenye aku nk dera.

    mohdismail: yelah...sbb lelaki ni unpredictable punye watak. kejap syg kejap benci ape2 la

    faisal: yessss sgtlah btol. kat kg aku berbelas bdk2. bile blk kg yg bestnye, sampai je kg..diorg semua bersorak2 jemput kt. perasaan tu sgtttt lah best!!! hehehehehhe

    ReplyDelete
  11. so da conclusion..adakan la anak ramai²..ehehe

    ReplyDelete
  12. kite nk anak ramai
    ff taknak
    wuuwuuu~

    ReplyDelete