persiapan yang tiada

Orang lain sentiasa ada satu tanggapan tentang aku sekarang.
Bahawa...aku tengah dalam persiapan untuk perkahwinan aku.

Which...is not true at all.

Aku tak tau bila nak kahwin...menunggu isyarat dari FF je ni.
Tak ada langsung persiapan dari jenis buat bunga pahar, cari hantaran, cari pelamin, etc.
Aku ada kain untuk baju nikah...itu pun belum complete. Kain liningnya tak ada.
Aku ada kain untuk reception, yang diberi masa tunang. Kain lining pon xde.
List photographer yang aku mahu..ada..tapi tak tau harga diorg.
Dan aku ada...gift untuk VIP lelaki dan gift untuk beri orang masa nikah.

ITU SAHAJA.

Cadar untuk katil kahwin, tiada.
Barang2 nak buat hantaran, tiada.
Barang2 nak buat bunga telur, pahar, etc, tiada.
Bilik pengantin, tiada.
Kiranya, dalam 95% tiada persiapan.

Feeling aku untuk membuat persiapan, ada.
Feeling FF supaya aku buat persiapan, tiada.
Feeling FF tentang mak dia yang buat persiapan, awal sangat.

Kalau begini gayanya, 2011 la kot.
*Mengeluh*

p/s: dan FF akan marah aku..cakap aku mengeluh & merungut. Grr!!

2 comments

  1. aku pun sama mcm korg, takde persiapan lagi, dan tak pasti bile nak buat, tapi bagi aku paling lambat pun 2011, insya-allah...

    ReplyDelete
  2. jabbar: cepat2 lah kawin!! =D

    ReplyDelete