kawan saya

Jumaat lepas, aku berpeluang join TT tukang foto di Bangi. Best memang best! Malu pulak bila ramai kenal nama aku. Photographer2 ni aku kenal dari forum kat Internet. Sama2 belajar cara menangkap gambar dgn baik. Itu lah kali pertama aku join diorg. Dpt jumpa otai2 mcm Ted Adnan, Bazuki dan ramai lagi.

Dalam aku ke gathering ni, aku terfikir. Semakin usia kita meningkat, semakin ramai org kita kenal. Macam2 rupa, macam2 ragam, macam2 fikiran. Aku seperti dulu. Tak begitu ramah. Pemalu. Tapi aku cuba untuk mengurangkan sikap tu.

Over the course of our life,
kita akan jumpa org2 yang akan mengubah hidup kita secara langsung & tak langsung
kita akan jumpa org yang muka jahat tapi sebenarnye hatinya baik
kita akan jumpa org yang kita fikir baik tapi...korg fikir2lah sendiri.

Petang tadi berborak dgn FF ttg member2 kami. Betul la kata org. Kluar dari universiti, kita akan rindu rakan2 yang kita selalu lepak sama. Borak tentang Amar. Lawak dia bukanlah kelakar sgt tp sbb gaya dia kelakar, jadilah kelakar!
Aliq. Org yang lain dr apa yg disangka. Orgnye baik, sentiasa cool. Senang utk dibuat borak.
Ketawa dia bukan terbahak2...tapi kecik & puas. Kecik. Lain tak bukan, org yang dikira plg rapat dgn kami. Kemana2, mmg bertiga je. Amin. Seorang yang suka berlawak. Lawak pon kelakar. Adam. Pon kelakar. Aku rasa dia antara yang kreatif berlawak. Amik gambar pon jadi lawak. Ikan. Di skala yang normal. Tang bergambar, mesti kene macho. Tu jela yang ktrg sentuh kot. Yela, time FF bersama aku dah kurang. Kebetulan ptg td, dia free.

Bagi aku, berkawan ni tak semestinya kita contact setiap masa. We are best friends but we let each other do our own things freely. Kita kenelah sedar. Tak semestinya bersama setiap masa maknanya kita baik betul dgn org tu. Kita kene la memahami yang kawan kita tu perlu ruang sendiri. And to that, we give them the space. But it doesn't mean that we forget about them.

23 comments

  1. ye.aku setuju dgn kau ilyn,makin tua makin ramai kenal kawan.baru rasa betapa bestnye hidup knl ramai org.hihi!
    kawan2 mu itu ada antara yg ku knl.
    ikan satu spesies dgn aku,eh aku maksudkan berbintang scorpio dan member yg memahami.gagagaga ;p

    pendek kata,aku setujulah dgn citer kau psl kawan dan contact ni.wink!

    ReplyDelete
  2. lynn..ko bg nama samaran kt kwn2 ko tu..nt snang ingat..hehe..

    tk pe lynn..biar rmai kwn jgn rmai pminat..haru, beb!

    ReplyDelete
  3. ilynn..biala aku boco rahsia...sebenanya topik ni aku ngan batek dah bincangkan masa jd rumet aku aritu..tp aku rs laen lak isik die..

    batek lalang do..haha

    ReplyDelete
  4. :)

    bak kata pepatah:
    makin tua makin menjadi....

    hahha...

    ReplyDelete
  5. heh..ilyn nye kwn sume laki..ni yg jeles ni..lalala
    waaaa..i nk msuk ukm tp x dpt..!!! sediy nye...

    ReplyDelete
  6. oo ko dah joint diorg ye..dah bberapa kali diorg ajak tp aku xpegi..bukan jauh pun dr umah aku..tp pasal segan dgn ilmu diorg dan en bazuki tu..adik prempuan aku rajin la pergi..masa adik prempuan aku kahwin mggu lepas ramai kaki2 foto turun ooo..syarin aziz pun turun...hehe

    ReplyDelete
  7. lisa: bile kenal rmi org..contact lebih luas. tp kt kene tahu memilih org yg kt knal

    azzam: kan ade samaran tuuu..hehe

    ikan: oh..iye ke? smlm aku pembukak topik nih. aku terigt korg.

    13may: ahahahhahahaha

    ReplyDelete
  8. kecik: best sbb ade muke ko kan ? hehehehhe

    haziqah: pesal xdpt msk ukm lakkkkk

    chot: laaa...jom la. skali skala join...sape adik ko? mane tau aku ade jmpe ke hrtuuu

    ReplyDelete
  9. waaa...dapat jumpa ted adnan ngan bazuki..bestnyer...saya dapat jumpa diorang tahun lepas masa my first exhibition...dah jumpa saiful nang dah?

    ReplyDelete
  10. oi ikan..gua x lalang beb..

    tu suma dia yang cakap..aku dengarkan aje...

    sape yg x klaka?

    ReplyDelete
  11. sue: really?? wahhhh
    nope..blom jmpe saiful nang lg...

    faridfadhly: sibuk sgt!

    ReplyDelete
  12. lawak aku tak klakar??
    hello... aku stylo bleyy aakkk. hahaha.
    ili... aku tersentuh name aku paling atas. hohoho. sayang kau dan batek... dan kecik dan adam dan aliq dan amin dan ikan.

    ReplyDelete
  13. tu rahsia..pandangan kita lain tek...hhhhhahahha..pd aku amin plg kelaka

    ReplyDelete
  14. sbb..upu la..
    dia x terima i msuk ukm..pastu g anta i tah kat mane2 n jauh plak tu..waaaaaaaa
    n bkn kos yg i nk pon..wuuuuuu

    ReplyDelete
  15. Sayu baca entry pasal kawan² ni..
    Tp betul kan..bila kita tak contact, doesn't mean we forget about them.
    And bila dah jumpa,happynya tak terkata..

    Oh, I miss my friends!

    ReplyDelete
  16. amar: ko mmg stylo...tak dpt dinafikan. ye,syg ko gak hehe

    sisepi: bukan ko plg klakar ke?

    haziqah: laaaa yeke...xpe2...try apply rayuan bole tuuuu

    miss_tree: i miss my frens 2!

    ReplyDelete
  17. adik aku diorg weet...

    xpayah la ko jumpa saiful nang..bro ted adnan dan bazuki pun malas layan dia..pasal saiful tu bongkak orgnya...

    ReplyDelete
  18. mari nyanyi lagu spice girl!!
    yay!!

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. chot: kire popular gak adik ko nih ehhh
    eh? btol ke psl SN tu? ado dongar gak..
    hehe..kalo jumpe leh pjgkan lg perbincangan psl ni...

    nezjoe: viva foreverrrr

    ReplyDelete
  21. chot, kalau betul bagai dikate, itu dikire mengumpat. kalau salah bagai dikate, bukan ke itu fitnah?

    ReplyDelete
  22. aku no komennnnn
    huhuhuhu

    ReplyDelete