nak migrate

Kalo hidup ni umpama sebuah negara, aku ingat nak migrate ke negara lain lah.



Semakin aku runsing bila FF diterima Masters.
MBA.
Sila ucap tahniah kepada beliau.

22 comments

  1. btw i asked khalid abt u. die ckp jiran. hehe.

    ReplyDelete
  2. haaaaaa
    see??
    i knew it's khad!
    hehehhehe
    kem slm kat him lah k

    ReplyDelete
  3. tahniah untuk ff...abistu kahwin dulu ke wak?

    ReplyDelete
  4. Congrats kat FF..
    Ehh, ckp kat sini ke blog die??
    LOL

    My case bukan nak migrate, tapip nak turn back time..
    BOleh tak?? Hihihihi...
    Sape yg tak nak turn back time kan??

    ReplyDelete
  5. faisal: terima kasihhhhh...
    hmm, kawin tuuuuuu kene tungu die habis la pulak nih

    miss_tree: hehe trime kasihhhh
    buat mase nih FF sibuk sket
    err...turn back time pon best gak
    mcm heroes
    ngehngehngehngeh

    ReplyDelete
  6. ni nak lari dari tajuk..

    tak nak baca pn tk pe..dah pernah baca pn tk pe..aku nak cerita jugak..hehe..

    Aku prnah try jual minyak tp tk laku! Masa tu aku gi kat dpan stesen minyak kt sg buloh yg bawah bukit tu kan..aku tgu la sapa2 nk beli. Lpas tu dtg la Aji Metok..alaa yg tayar basikal dia tercabut masa nk gi tgok menyunat anak sedara dia tu. Kan tayar tu bergolek terus langgar pintu bilik air Aji Saim. Masa tu Kalsum tgh mandi. Habis pintu bilik air tu pecah. Tu yg Aji Metok kena tuduh kononnya dia nk 'anu'kan Kalsum. Nasib baik aku ada masa tu utk jadi saksi(mmg 'lawa' pn Kalsum masa mandi tu!). Kalau tk merengkok la dia kt kandang rumah Ketua Kampung. Err..jual minyak tadi..Aji Metok kata "Buat apa ko jual kat sini..bukan ada org nk beli pun.." so aku blah la gi tmpat lain.

    Lepas tu..

    Aku gi la Medan Selera kt jaln Wangsa Maju tu. Aku bertanya la dr kedai ke kedai samada kdai mkn tu nk beli minyak ke tak. Dah tu aku jumpa bininya Aji Metok - Mak Kebah..alaa yang selipar jepun dia trsangkut kt pagar dawai klinik kerajaan jln sg ruan tu. Masa tu kan Mak Kebah tgh sakit perut tgu doktor panggil. Lpas tu aku ada kt situ tgh usha misi yg duk kt rcption tu. Dah tu Mak Kebah marah aku dia kata "Oih..ko budak 10 tahun mana boleh ngurat anak dara 25 tahun tu..!" Aku pn jwb balik "Saya dah sunat Mak Kebah." Dia pn cakap pulak "Dah sunat ke kulop apa aku kira..kang kalau kena tangkap tk pasal2 misi tu kna tuduh mlakukn maksiat dgn budak bwh umur..ceh..ko yg sedap!" Aku jwb lagi "Mmg saya nak sedap pun..hehe" Mak Kebah terus bangun dan kejar aku. Aku lari bagai ribut terus panjat pagar dawai tu. Entah macamana Mak Kebah cuba pnjat tp selipar jepun dia terlekat kat pagar tu. Padan muka dia. Selipar jepun tu smpai skrang terlekat kt situ. Nnti aku nk buat tugu kt situ dan tulis 'SELIPAR MAK KEBAH YG KECUNDANG'. Heh! Hmm..minyak td..ha..dah tu Mak Kebah cakap kt aku "Ceh..minyak tu ko nak jual kt sini buat apa..bukan kitorang guna pun." Aku pn blah dr situ.

    Aku cakap kat hati..'biar la aku pakai sendiri minyak rambut ni.'





    salam...

    ReplyDelete
  7. tahniah batek!!

    keje ade, dpt offer master. aku? *sigh

    ReplyDelete
  8. tahniah batek.selamat pergi dan pulang juga.

    kau dan batek, dua dua same dpt keje dapat offer MBA.tsk tsk.

    aku masih buntu =(

    ReplyDelete
  9. congrates FF
    wah..gilew ah buat master..
    ilynn x nk buat master gak ke?

    pergh..sdap gile dat air..huhu

    ReplyDelete
  10. dini nurdayana25 May, 2007 15:46

    wah wah wah congrats ye
    rajinnye nak blajar lagi..teruskan usaha..pas masters try la amik phd. plak..biar dpt pangkat tinggi skit

    ReplyDelete
  11. azzam: ko ngarut eh zam??

    amar: trime kasih. doalah batek berjaya semua nya kk. ala...ko mesti ok nye. ko terer menggoreng hehe

    lisa: aku dpt aura luck batek. tu yg dpt tu kot hehe

    haziqah: xtau lah. xkot. ikut result la..kalo first class, baru buat. =)
    air pink tu besttttt hehehe

    chot: thank youuuu

    dini nurdayana: FF nk buat phd kat overseas. sile doa2 utk die kkk
    nnt aku pon ikut die g oversea..mesti rindu hahahha

    13may: thank youuuuuuu

    ReplyDelete
  12. salam,

    aku nak tmpang lalu kejap..
    boleh ye..

    (",)

    ReplyDelete
  13. gugar: sile2....
    selamat datanggggg

    ReplyDelete
  14. Kalau tu 'migrate' ke mana? :)

    ReplyDelete
  15. blackpurple: blom tau nk migrate ke mane lg...heheh

    ReplyDelete
  16. salam,

    ye.. aku pun nak ucap tahniah jugak..

    (",)

    ReplyDelete