Diagnosis

Lama juga aku tidak mengemaskini.
Demi menyiapkan proposal, aku hanya melayari Internet untuk tujuan akademik.
Namun begitu, semalam aku selang-seli menyiapkan proposal dan menonton drama bersiri Grey's Anatomy.
Cerita Grey's Anatomy sungguh menarik.
Hari semalam juga aku sibuk membaiki komputer aku yang dijangkiti virus Brontok yang lebih teruk.
Virus ini telah mematikan proses Task Manager aku serta segala proses anti-virus termasuklah registry editor komputer aku. Dalam erti kata lain, komputer aku sakit teruk.
Aku juga sakit kebelakangan ini. Selalunya sakit ini pada bahagian dada. Dua hari lepas, aku seperti sukar bernafas. Perkara ini juga disebabkan oleh sakit dada itu.
Aku sering bercadang hendak ke Pusat Kesihatan (PK). Namun, aku selalu mengalami sindrom malas.
FF nasihat aku untuk ke PK. Aku degil barangkali. Tetapi aku tidak menafikan bahawa aku takut seandainya aku benar-benar sakit.


Fakta : Doktor kegemaran aku di PK ialah Dr. Aiman.

p/s : Aku menggunakan bahasa bombastic untuk menyelami bahasa tesis.

Sekian.
Terima kasih.
Daripada Virgobiru.

11 comments

  1. ilynn!

    ape khabar?

    lama x bertegur sapa.

    nape saket dada?

    kerinduan x terlepas ke?

    semoga berjaya!

    ReplyDelete
  2. lepasni kalau sakit lagi...

    saye panggil dr aiman dtg borhan jela

    sekian

    ReplyDelete
  3. sakit dada????
    sejuk kot???

    Salam Maal Hijrah...

    ReplyDelete
  4. ko duk burhan? PK kat depan tu pun malas. ape lah. hahah.

    salam maal hijrah

    ReplyDelete
  5. bojed: hi bojed! lama tak jengah blog ye. xtau sakit kenapa...kene tanye doktor batek. agaknya die tau kot. ;)
    selamat berjaya kpd anda juga

    faridfadhly: org sakit lg td...=( asal ek. okk2...len kali sakit kite g pk ok. tp kes ni xnk jmpe dr.aiman. kene jmpe dr pompuan kot

    13may: hmm kalo tak makan, sakit dada tak? huhuhuhu

    jarri: ngehngehngehngeh. dhla bilik aku pon mengadap PK. lagi hampeh btol ak.

    ReplyDelete
  6. sakit dada tampal koyok la! hahaha
    g la jumpa dr aiman.aiman tak kesah =P

    hectic...fatigue...me too =(

    ReplyDelete
  7. komputer aku juga terkena brontok bin ismail itu. maka aku juga perlukan cd kepunyaan batik yang memiliki perisian avg yang terbaru itu. jika kamu boleh hulurkan cd tersebut secepat mungkin, aku sungguh menghargai.

    ReplyDelete
  8. i lurve Grey's! hey sis i dah nak balek welly nieee tak jumpe2 laie ;p heheh

    babe i bz sket, dun hv net access most of the time. call/sms me aite. dah tuka # ar tapi..tp dulu bg # pun awak tak msg ponn hampehss

    ReplyDelete
  9. lisa:lisa, tampal koyok tu berkesan ke??

    amar: kalo brontok ko mcm aku punye, takkan menjadi ko nk install anti-virud. ko kene kill process virus tu dulu. nnt aku bg tools tu kat ko ye. btw,aku dh lame bg blk cd tu

    sue:alamak! sorry sue!! me pon bz sbb bende tesis ni. when ur going? next weekend ade lg tak?

    ReplyDelete
  10. oo patut lama menghilang...

    ReplyDelete