Aku ingin ITU

Perasan tak?
Time kite baik2 je, rase bahagiaaaaa sungguh
Tapi bile kite dah bergaduh, ego pon naik...nak terus bermasam muke, nak tunggu dipujuk, rase nak sakitkan hati org tu, semua mule la terasa

Kdg2 kite ckp, "Relationship ni ade turun naik die. Mestila ade gaduh2."
Tapi ade byk pasangan kat luar sane tak menjadi. Gaduh diorg berpanjangan.
Aku terfikir, mcm mane kite bole terlalu sangat mencintai seseorang...lepas tu kite bole lupekan die mcm tu je?
Aku terfikir, mcm mane lelaki bole kate kite satu2 nye wanita dalam hidup die...lepas tu die pegi kawin lagi satu?

Aku habiskan dua setengah hari aku bersama FF. Dan aku rase bahagiaaa yang teramat. Aku yakin terhadap FF dan mase depan aku dengan die.
Tapi aku takut. Ape2 bole jadi. Takdir Allah kite tak tahu.
Sorg akak kat tempat keje aku pernah kehilangan seorang lelaki yg die dh bina impian utk hidup bersama.
Bayangkan kalo itu terjadi pd diri korg. Kalo aku, mungkin aku jadi mcm org gile.
Aku tak bole bayangkan hidup aku kalo takde FF. Die dah bawak mcm2 perubahan pd aku.

Aku pernah ckp, "Hidup terlalu singkat utk kite asik gaduh je."
Aku pernah terfikir, mcm mane kalo aku dan FF gaduh, tgk2 esoknye aku atau die takde lagi kat dunia?
Aku akan menyesal. Hidup terlalu singkat utk kite berterusan gaduh.

Jadi, aku pinta pd Allah supaya die teguhkan iman aku...sbb aku lemah sungguh menghadapi dugaan-Nya.
Dan aku akan cuba. Aku akan mencuba menjadi yang terbaik yang aku termampu.
Aku akan lebih bersyukur terhadap ape yang aku ade skrg.
Aku akan lebih matang. Aku akan lebih kuat.
Aku nak bahagia.

9 comments

  1. setiap perhubungan ada pasang surutnya..
    kadang2 bahagia..kadang2 rasa cam x best..tu bila time gado la.
    yg penting..kena pandai handle..jgn biarkan suasana yg tegang utk jangka masa yg lama..
    nasihat wat diri chii gak..hehehe

    /* selalu berdoa

    ReplyDelete
  2. kadang2..rase marah,cemburu,tak puas hati dan mcm2 lagi prasaan tak bes akan kite sume alami..
    ble ade perasaan tu tehadap org yg disyangi..cepat2 pikirkan wonderful things yang die dah buat utk kite..
    semoge perasaan yang bukan2 tu akan cepat pergi..
    kite sume harap kebahagiaan yg skang ni akan kekal sampai bile2..
    tapi bile takdir tak menyebelahi kite..kite tepakse terime dah bersedie utk segale kemungkinan..
    so..pendek kate..jgn terlampau byk berfikir yg bukan2..
    buat yg terbaik utk mase skang..
    and berharap yg terbaik utk mase depan..

    =)

    ReplyDelete
  3. hurmm..dun have bad tinkin' yek...hope u n FF hepi always...trust 4 ur true luv...
    =)

    ReplyDelete
  4. anonomos: hehe...cute plak 'anonomos' tu
    terima kasih...sy tak pk byk sgt waktu post ini

    chii: betul tu..setiap r/ship ade pasang surut. kite kene pandai utk handle yg tegang

    nobody: siapakah anda? biasalah...kdg2 bende kecik2 pon nk gaduh kan. tp saye smmgnye tak pk yg bukan2 ms post ni. cume utk motivasi diri sndiri serta yg lain2 menghadapi waktu2 yg akan dtg. hrp anda buat yg same juga! =)

    anonymous: thank u!!!! yup...really believe in our love. aww~~ heheheheh

    ReplyDelete
  5. haaa, aku lak.

    lek lu... aku baru 1 sept ari tuh declare.

    lek lu...

    hahaha

    doakan aku.

    ReplyDelete
  6. ye amar

    sesungguhnye aku sebagai seorg sahabat yg menyokong,

    akan mendoakan ko & kebahagiaan ko

    =)

    ReplyDelete
  7. aku penah gaduh dgn ff..gaduh mcm wrestling gitu..tp lepas tu die offer aku pegi umah die trus kitorang kool..

    tak bley kecik lagi ke tulissan blog awak nihh haa??

    ReplyDelete
  8. aku plak jarang becakap ngan ff time skola..
    tp aku tau die baek
    die slalu bwk dak2 balek umah die

    ff kebal
    ~Lights will guide you home

    ReplyDelete